Skip to content

Wat is Psych-K?

Misschien wist je al dat je bij ons terecht kunt voor laserbehandelingen, anti-cellulite behandelingen en facials. Maar wist je dat we bij Stralend bieden meer aanbieden dan alleen behandelingen voor een stralend uiterlijk? Je bent namelijk bij ons ook aan het juiste adres voor een stralende en optimale gezondheid. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat uiterlijke beauty in verbinding staat met innerlijke gezondheid bieden wij bij Stralend een traject aan waarbij je beide kunt optimaliseren. Wil je meer lezen over een stralende gezondheid dan verwijs ik je naar de volgende link: Stralend Gezondheid. In deze blog gaan we het hebben over een onderdeel van Stralend waarmee we de innerlijke gezondheid stimuleren; Pysch-K.

Psych-K is een vorm van therapie die psychologie en kinesiologie combineert. Het werd in 1988 ontwikkeld door een gediplomeerd psycholoog, genaamd Rob Williams. Het doel van Psych-K helpt mensen hun onderbewustzijn te herprogrammeren om beperkende overtuigingen, gedragingen en attitudes te veranderen die hen ervan weerhouden hun doelen te bereiken en een gelukkig leven te leiden.

Deze vorm van psychologie is gebaseerd op het idee dat onze onderbewuste overtuigingen onze gedachten, gevoelens en gedragingen dagelijks beïnvloeden. Deze onderbewuste overtuigingen worden ons hele leven gevormd zonder dat we het doorhebben, vaak gebaseerd op onze ervaringen en interacties met anderen. Sommige van deze overtuigingen kunnen ons erg belemmeren en kunnen daardoor in de weg staan bij het bereiken van onze doelen en verlangens.

Door middel van spiertest-technieken helpt Psych-K mensen hun belemmerende gedachten op te sporen (vaak zijn deze namelijk nog onbekend) en vervolgens het onderbewustzijn te herprogrammeren met nieuwe, positieve overtuigingen door het gebruik van verschillende technieken. Deze technieken bestaan uit visualisatie, affirmaties en andere oefeningen die tot doel hebben een nieuw en neutraal pad in de hersenen te creëren.

Enkele voordelen van Psych-K zijn:

1. Verbeterd mentaal en emotioneel welzijn

2. Verhoogd zelfvertrouwen en eigenwaarde

3. Groter vermogen om met stress en angst om te gaan

4. Verbeterde relaties met anderen

5. Verhoogd vermogen om doelen te bereiken en potentieel te benutten

Psych-K is een krachtig hulpmiddel voor het herprogrammeren van het onderbewustzijn en het creëren van positieve veranderingen in iemands leven. Door belemmerende overtuigingen en gedachtes te identificeren en te veranderen, kun je obstakels overwinnen en je doelen bereiken, wat vaak leidt tot een bevredigender en zinvoller leven.

Overtuigingen veranderen

Over het algemeen willen we gedrag dat niet goed voor ons is allemaal graag veranderen. De meest effectieve manier om gedrag te veranderen, is het vervangen van de onderbewuste overtuigingen. Wanneer je namelijk niet weet wat je zo belemmert, is het moeilijk om het te veranderen.

Na jarenlang onderzoek naar de werking van onze hersenhelften, ook wel bekend als de hersendominantie theorie, levert Psych-k een aantal manieren om overtuigingen die je ‘saboteren’ snel te herkennen en te vervangen door overtuigingen die je ‘ondersteunen’, op welk gebied in je leven dan ook.

Door Psych-k toe te passen, verminder je tegelijkertijd de onderbewuste weerstand die je mogelijk hebt tegen het bereiken van jouw doelen. Om jou nog meer zelfvertrouwen te geven, kunnen wij onze Psych-K sessies aanvullen met onze behandelingen voor een stralend uiterlijk. Op die manier werk je dus in één klap aan je uiterlijke beauty én je innerlijke gezondheid.

Wil je meer weten over Psych-K?

Heb je vragen over Psych-k bij stralend? Neem dan gerust contact met ons op. Je mag je vragen natuurlijk ook altijd stellen tijdens je behandeling, als je al een afspraak hebt staan. Ik help je graag.

Share Post: