Skip to content

Waarom natuurlijke huid producten?

Als het gaat om huidverzorging, willen veel mensen maar één ding: een heldere, jeugdig ogende huid. De producten die gebruikt worden om dit te bereiken, kunnen echter zonder dat je dit doorhebt een negatieve invloed hebben op je algehele gezondheid. Het is dan ook niet gek dat natuurlijke huidverzorgingsproducten de laatste jaren steeds populairder zijn geworden. Mensen zijn zich namelijk meer bewust geworden van de potentiële gezondheidsrisico’s van synthetische ingrediënten, die zich ook vaak in huidverzorgingsproducten bevinden. In deze blog bespreken we alle redenen waarom natuurlijke huidverzorgingsproducten beter zijn voor je gezondheid en waarom je die synthetische ingrediënten echt wilt vermijden.

1. Geen schadelijke chemicaliën.

Veel huidverzorgingsproducten bevatten synthetische ingrediënten zoals parabenen, ftalaten en sulfaten. Nu zegt dat je misschien niet zoveel, maar deze stoffen worden in verband gebracht met een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, zoals hormonale verstoringen en zelfs kanker. Één van de belangrijkste voordelen van het gebruiken van natuurlijke huidverzorgingsproducten is dat ze dit soort schadelijke chemicaliën niet bevatten. Natuurlijke huidverzorgingsproducten daarentegen zijn doorgaans samengesteld met ingrediënten die zijn afgeleid van planten en andere natuurlijke bronnen, waardoor ze geen gezondheidsproblemen veroorzaken, en daardoor een veel betere optie zijn.

2. Minder bijwerkingen

Zoals net al even genoemd, hebben huidverzorgingsproducten die niet natuurlijk zijn veel synthetische ingrediënten. Dit soort ingrediënten geven vaak nare bijwerkingen. Voorbeelden hiervan zijn roodheid, droogheid en jeuk. Dit soort bijwerkingen kunnen in het bijzonder veel opspelen bij mensen met een gevoelige huid. Natuurlijke huidverzorgingsproducten daarentegen zijn meestal zachter voor de huid en veroorzaken daardoor minder snel bijwerkingen. Ze irriteren de huid niet of in ieder geval minder omdat ze zijn gemaakt met ingrediënten zoals plantenextracten, etherische oliën en natuurlijke verzachtende middelen, die veel beter zijn voor je huid.

3. Milieuvriendelijk

Natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn niet alleen beter voor je gezondheid om bovengenoemde redenen, maar ze hebben ook een positiever effect op het milieu. Synthetische ingrediënten, die zich bevinden in veel ‘niet-natuurlijke’ huidverzorgingsproducten, zijn vaak afkomstig van bronnen die niet recyclebaar zijn. De productie ervan kan daarnaast ook nog eens bijdragen aan milieuvervuiling. Natuurlijke huidverzorgingsproducten daarentegen zijn wél gemaakt van hernieuwbare bronnen en zijn daarom recyclebaar. Ook worden ze doorgaans op milieuvriendelijke wijze vervaardigd. Dit betekent dat ze een lagere totale milieu-impact hebben.

4. Meer voedingsstoffen voor je huid

Door natuurlijke producten te gebruiken, voed je je huid met goede stoffen. Natuurlijke huidverzorgingsproducten bevatten namelijk regelmatig veel vitamines, antioxidanten en andere huidvriendelijke voedingsstoffen. Een voorbeeld hiervan zijn plantenextracten met ontstekingsremmende eigenschappen, zoals aloë vera en kamille. Deze kunnen de geïrriteerde huid helpen kalmeren en zitten dus vaak in natuurlijke producten. Een ander voorbeeld zijn essentiële oliën met antibacteriële eigenschappen, zoals lavendel en tea tree olie. Deze kunnen helpen bij de behandeling van acne en andere huidaandoeningen en worden ook veel gebruikt in natuurlijke producten. Door deze huidverzorgingsproducten te gebruiken, voed je dus je huid en blijf je vitaal.

Conclusie

Natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn om vele redenen beter voor je gezondheid. Ze zijn vrij van schadelijke chemicaliën, veroorzaken minder bijwerkingen, zijn beter voor het milieu en bevatten meer voedingsstoffen voor je huid. Door de overstap te maken naar natuurlijke huidverzorgingsproducten kun je de algehele gezondheid en de kwaliteit van je huid verbeteren. Niet geheel onbelangrijk, kun je hierdoor ook tegelijkertijd een duurzame en ethische schoonheidsindustrie ondersteunen.

Om bovengenoemde redenen, ondersteun ik bij Stralend de natuurlijke skincare lijn van Tropic skincare. Tropic heeft een visie waar ik in kan vinden; namelijk het creëren van een gezondere wereld. De producten zijn daarom 100% natuurlijk, en niet alleen goed voor de huid maar ook voor het milieu. Daarnaast ondersteunt tropic United World Schools om kinderen toegang te helpen geven tot onderwijs. Bij elke Tropic-bestelling gaat een deel van de opbrengst naar onderwijs voor een kind in Cambodja, Myanmar of Nepal, dat anders geen toegang zou hebben tot onderwijs. Kortom, meer dan genoeg goede redenen om in mijn salon voor Tropic te gaan!

Share Post: